Calendar
Cautare

Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!


Download Adobe Reader Download Flash Player

Evenimente  culturale

Festivalul  de Teatru Contemporan “Universul teatrelor” Skampa 2010 ALBANIA

  

Teatrul Valah Giurgiu a fost prezent la Elbasan, în Albania, în cadrul celei de-a 12 ediţii a Festivalului de Teatru Contemporan “Universul teatrelor” Skampa 2010. Au mai fost invitaţi, alături de teatrul din România şi teatre din Turcia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Ucraina, Italia, Albania şi Rusia. Spectacolul românesc “Un duet la periferie”, în regia lui Emil Gaju, după un text de Nikolai Koleada,  i-a avut în prim plan pe actorii  Aura Călăraşu Hasnaş şi Toma Vasile şi a fost programat sâmbătă, la matineu. Deşi ora a fost aproape imposbilă într-o zi de weekend, spectatorii nu au lipsit şi au fost prezenţi în sala micului teatru din Elbasan. Reprezentaţia a fost bine primită de publicul din sală, din care nu au lipsit criticii de teatru, oamenii de cultură, ministrul culturii din Albania şi oficiali ai Ambasadei României în Albania.

La finalul spectacolului răsplata muncii actorilor care s-au dăruit total pe scenă şi a echipei tehnice care şi-a făcut treaba impecabil au fost ropotele de aplauze şi felicitările primite din partea oamenilor de teatru prezenţi la Elbasan, indiferent de naţionalitate. Părerea unanimă a tuturor a fost că spectacolul de la Giurgiu a fost excepţional, motiv pentru care directoul festivalului, Adonis Filipi a lansat deja invitaţia pentru anul viitor. Pentru participarea la festival şi prestaţia artistică excepţională, Teatrul Valah a primit şi un frumos trofeu, dar cele mai importante au fost cu siguranţă ropotele de aplauze primite din sală din partea unor spectatori deloc superficiali. Un alt motiv de apreciere din partea gazdelor, publicul şi organizatorii din Albania a fost şi caietul program al spctacolului tradus şi în engleză şi în albaneză şi afişat la vizierul din holul teatrului.

De la instalarea noului director al teatrului, Mircea M. Ionescu, aceasta este prima participare la un festival internaţional de teatru şi cu siguranţă nu va fi nici ultima, Teatrul Valah luând în ultimele luni o opţiune foarte serioasă în favoarea performanţei artistice.

 
 

 

Actualizat in - 10/28/2010, la ora 01:18.
Autentificare
Curent: Neautentificat !

Vremea
Trafic
Vizitatori: 945707, online: 5Copyright © 2009 Consiliul Judetean Giurgiu. Design realizat de SOBIS Solutions.

Copyright © 2009 Consiliul Judetean Giurgiu. Design realizat de SOBIS Solutions.